Skip to main content

Wie zijn wij

Wij, Volkskunstgroep ‘De Uiltjes’ v.z.w. te Ekeren, zijn blij u te mogen verwelkomen op onze multifunctionele website.
Wij zijn niet alleen een volwassen dansgroep maar ook een kinder- en jeugd dansgroep, kantklosgroep, muziekgroep en verhuurders van ons eigen lokaal ‘De Wilgehoeve’. U zal over iedere groep meer informatie terugvinden op deze website. Toch zal ik in het kort even de verschillende afdelingen aan u voorstellen.
Volkskunstgroep ‘De Uiltjes’ is opgericht in 1958 als kinderkoor. Reeds na enkele jaren werd de groep uitgebouwd tot een volwaardige dans-, zang- en muziekgroep. We hebben onze thuisbasis nog steeds in Ekeren, een deelgemeente van stad Antwerpen. Daar dansen we nu al meer dan 20 jaar in ons eigen lokaal, de Wilgehoeve in de Wilgehoevestraat 79.
Maandelijks geven we ook nog onze ‘Oehoe’ uit aan al onze leden. Hierin lezen zij dan belangrijke data, berichten over activiteiten en de volledige verslagen van voorbije activiteiten. Dit maandblad is ook voorzien van een Pagadderkrant waar dan ook op een kindvriendelijke manier alle info wordt overgebracht aan onze allerjongsten.
Verder doen wij met onze hele groep verschillende activiteiten, ook buiten de volksdanswereld vol optredens en festivals. Al de activiteiten vindt u terug in onze agenda en hoe het uiteindelijk is verlopen kan u terug lezen in de korte verslagen die ook op deze website gepubliceerd zijn. Voor verdere vragen of contact zal u al onze gegevens terugvinden bij onze contacten. Alvast veel plezier en bedankt voor uw bezoek.

DE UILTJES

Een dynamische groep waar plezier maken en dansen centraal staat. Kom eens kijken!

PAGADDERKE

Kom eens bij ons kijken! Je kan al met ons mee dansen vanaf 5 jaar tot aan je 16e jaar.

FLORREKE

Altijd al eens willen klossen, maar je weet niet hoe te beginnen? Kom dan eens kijken!

TORKEST

Speel je zelf een instrument en vind je het leuk om af en toe op te treden? Neem dan contact op!

DE WILGEHOEVE