Skip to main content

Kinder- en Jeugdgroep Pagadderke

In de schoot van de Volkskunstgroep De Uiltjes werd in 1983 de Kinder- en Jeugdgroep Pagadderke opgericht. Doel is er voor te zorgen dat ook kinderen en jongeren hun favoriete hobby kunnen uitoefenen. Deze groep is opgesplitst in 2 leeftijdsgroepen zoals de naam het al stelt.

Kindergroep

Vanaf de leeftijd van 5 jaar zijn de kinderen op onze wekelijkse repetities welkom. Spelenderwijs worden danspassen aangeleerd en door herhaling leren de allerkleinsten al snel eenvoudige dansjes. Verder in het jaar wordt er verder gebouwd op wat de kinderen reeds kennen en wordt alles aan elkaar gemaakt tot grotere en moeilijkere dansen, uiteraard nog steeds aangepast aan hun leeftijd. Tot de leeftijd van 10 jaar blijven de kinderen in de kindergroep, waar ze zich meer dan thuis voelen onder een deskundige leiding van Diane, Frauke, en Silke. Is uw kind ook een zonnetje in huis dat graag danst en met andere kinderen optrekt, kom dan bij ons langs en laat het vrijblijvend mee deelnemen aan enkele repetities. Iedereen is bij ons welkom!!

Jeugdgroep

Zodra de kinderen in het komende dansseizoen 11 jaar worden gaan ze over naar de jeugdgroep. Tot de leeftijd van 16 jaar dansen ze samen onder leiding van Frauke. Hier gaat er meer aandacht geschonken worden aan het totaalpakket van dansen, passen, houding, figuren, beleving, opbouw van het programma, samenwerking, enz. Ook hier wordt op de wekelijkse repetities hard gewerkt maar toch met een vleugje humor zodat het voor iedereen een leuke en ontspannende hobby blijft.

Repetitiemomenten

De beide leeftijdsgroepen repeteren op zondagochtend van 10 tot 12 uur. Uiteraard wordt er een pauze ingelast om terug op krachten te komen, maar ook om te spelen en elkaar verhalen te vertellen van de voorbije week!!

Ontspanningsmomenten

Omdat we het belangrijk vinden dat de kinderen elkaar goed leren kennen en vriendschappen kunnen opbouwen, hechten we ook belang aan een aantal nevenactiviteiten. Samen dansen kan alleen maar goed gaan wanneer kinderen ook samen kunnen ontspannen en elkaar op andere wijze leren kennen. Daarom organiseren we een aantal vrije activiteiten zoals schaatsen, een boswandeling, een Pagadderweekend, een Sinterklaasfeest, …

Optredens

Omdat er regelmatig optredens in het vooruitzicht staan is het zinvol om wekelijks te komen repeteren, er samen te staan en niet de ontbrekende schakel in de ploeg te zijn. De Pagadder optredens op in zowel verzorgingstehuizen als op schoolfeesten en grote binnenlandse Folklorefestivals. Op deze optredens kunnen zij veel podiumervaring opdoen en krijgen ze het jaarprogramma onder de knie om uiteindelijk in de grote vakantie op buitenlandse podia hun kunnen te laten zien aan het grote publiek!

Buitenlandse optredens

Pagadders nemen bijna jaarlijks deel aan een buitenlands festival waar zij met groot en klein hun gechoreografeerd jaarprogramma tonen aan het grote publiek. Deze buitenlandse festivals worden steeds met succes afgewerkt en vormen de kers op de taart voor een gans jaar samen dansen. Wekelijkse dansrepetities. Zowel de Kinder- als de Jeugdgroep repeteren:

  • elke zondag van 10:00 tot 12:00 uur
  • “Wilgehoeve” – Wilgehoevestraat 79 te 2180 Ekeren

Coördinatie en dansleiding

Diane
0472/22.87.87
pagadderke@deuiltjes.be

Frauke
0473/87 07 85
pagadderke@deuiltjes.be

Silke
0472/91 26 97
pagadderke@deuiltjes.be