Skip to main content

Kantklossers Florreke

Wij zijn een groep hobby-kantklossers. Enkele tientallen jaren geleden opgestart binnen de volkskunstgroep De Uiltjes te Ekeren door “tante” Flor Coeck. Tante Flor is enkele jaren geleden overleden en toen kreeg ons groepje de naam “Florreke”.

Iedere zaterdagmorgen tussen 9u30 en 12u30 kan je ons vinden in de Wilgenhoeve te Ekeren. Daar zijn we dan met ons achten aan de slag. We zijn geen lesgroep. We helpen elkaar en klossen ieder op ons eigen tempo en niveau. Wie professionele begeleiding wil of een nieuwe kantsoort wil aanleren kan daarvoor terecht bij enkele groepsleden die een monitoren-diploma op zak hebben.

Niemand te vinden in de hoeve op zaterdagmorgen? Dan zijn we waarschijnlijk op stap. Een handwerktentoonstelling, een kantklosmuseum, een kantmarkt? iedere gelegenheid is goed om eropuit te gaan. De reisverslagen verschijnen in de Oehoe, het maandblad van De Uiltjes.

Wil je ons een bezoekje brengen? Dat kan. Stuur even een mailtje naar florreke@deuiltjes.be. Of stap gewoon eens binnen!

Bezoek ook eens: http://florreke.wordpress.com